Web tasarım hizmetleri kapsamında bazı alt hizmetlerden yararlanmanız mümkündür. Bu hizmetler sayesinde profesyonel bir şekilde web tasarımın sağladığı avantajlardan yararlanabilirsiniz. Şimdi gelin web tasarım hizmetlerinin nelerden oluştuğunu inceleyelim.

Bilgi Toplama

Bu aşamada müşteriden bir soru formu doldurması istenir ve proje tartışılır. Bu aşamada, tasarım ekibi projenin ana amaçlarını ve hedeflerini ve müşterinin hedeflemek istediği kitleyi anlamaya çalışır. En iyi sonucu elde etmek için müşterinin bunu doğru bir şekilde açıklaması gerekir. Tüm siteler farklıdır ve farklı işlevsellik ve tasarıma sahiptir. Bu planlama kaynak, zaman israfını ve siteye istenmeyen özelliklerin eklenmesini engeller.

Site Haritalama

Bu aşamada geliştirici, istemciden toplanan bilgileri kullanarak site haritasını oluşturur. Bu nedenle, müşteriye sitenin nasıl çalışacağı hakkında bir fikir vermek son derece büyük bir öneme sahiptir. Site haritası, bağlantılı sayfaları ve alt sayfaları gösterir. Site haritası oluşturmanın temel nedeni, gezinmeyi kolay ve kullanıcı dostu hale getirmektir.

Sayfa Düzeninin Tasarlanması

Bu aşamada, tasarımcı yine müşteriden toplanan önemli bilgileri kullanır ve metinler, resimler, düğmeler vb. kullanarak mizanpajı tasarlar. Tasarımcı, sitenin amacını ve hedef kitleyi akılda tutmalıdır. Düzen, bir eskiz veya grafik tasarım olabilir. Tasarımcı sitenin nasıl görüneceğini gösterir. Ancak bu sadece bir görüntüdür ve hiçbir işlevi olmayacaktır. Bir kez daha müşterinin tasarımı onaylaması gerekiyor. Tüm müşteriler farklıdır ve farklı seçeneklere sahiptir. Tasarımcı düzeni tasarlamak için elinden geleni yapsa bile, müşteri tasarımcıdan küçük değişiklikler yapmasını isteyebilir. Tasarım onaylandıktan sonra ilerleyebilirler.

İçerikler

Bu aşamada müşteriden sitede kullanılacak içerikleri kodlama işlemi öncesinde veya sırasında sağlaması istenir. Bu aşama, tüm sürecin diğer aşamalarıyla örtüşür. Bu küçümsenemeyecek bir şey. Bu aşamada, izleyici ile iletişim kurmak için içeriği yazılı hale getirmek ve harekete geçirici mesajlar eklemek gereklidir. Bu, çaba ve zaman alan metnin düzenlenmesini ve derlenmesini içerir.

Web Site Kodlaması

Bu aşamada geliştirici web sitesini kodlamaya başlar. Geliştirici, temel düzeni gerçeğe dönüştürür. Bu aşamada site haritasına göre navigasyon butonları ve linkler eklenir. Sunucunun kurulumu ve kurulumu sorunsuz bir şekilde yapabilmesini sağlamak için CMS ve çerçeve uygulanır. Mock-up ve layout oluşturma sırasında tasarlanan statik web sayfası elemanlarının oluşturulması ve test edilmesi gerekmektedir. Test sürecinden sonra, özel özellikler ve etkileşim eklenir.

Bu aşama SEO (arama motoru optimizasyonu) içerebilir. Anahtar kelimeler, başlık, açıklama vb. unsurların optimizasyonu sitenin arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını sağlar.

Bakım ve Güncelleme

Site başarıyla başlatıldıktan sonra dahi web tasarım hizmetlerinin kapsamı bitmez. Bir Web Sitesi, bir üründen çok bir hizmettir. Kullanıcıların web sitesi ve özelliklerinden memnun olması gerekir. Site iyi test edilmiş olsa da kullanıcılar her an bazı sorunlar bulabilir. Geliştirici, kullanıcı geri bildirimlerini okuyarak siteyi güncellemeye ve sitede bazı küçük değişiklikler yapmaya devam eder.

Domain ve Hosting Alımı

Domain web sitenizin internette ki alan adıdır. Firmanızın bilinirliğini alan adı ile artırmanız mümkündür. Senelik olarak kayıt edilmiş olan alan adlarının yenileme süreleri anlaşma kapsamında tekrarlanmaktadır. Hosting ise web sitelerinde yer alan tüm yazılı, video ve görsel dokümanların depolanmasını sağlayan alandır.